Bluză chimono cu mînecă scurtă

Acest gen de bluză se tricotează după tipare construite la fel cu cele de la bluza chimono cu mînecă lungă, care se modifică în felul următor:

Linia de subraţ a bluzei la spate şi la faţă se desenează unind punctul de grosime a şoldului cu punctul de grosime al bustului printr-o linie pînă mai sus de punctul de înălţime al umărului.

Linia de umăr, la spate şi la faţă, se prelungeşte pînă la întîlnirea liniei de subraţ unde se notează litera M. Din punctul M se coboară cu 1,5 cm. Din punctul stabilit se duce o linie uşor pierdută în linia de umăr. Se controlează liniile de umăr (la spate şi la faţă), ca să fie egale între ele.

Linia de răscroitură a braţului se formează unind punctul de lungime a umărului cu punctul de lungime a subraţului printr-o linie rotunjită, aşa ca pe tipare.

Linia de cambrură a subraţului se realizează unind între ele punctul de grosime a şoldului cu punctul de grosime a taliei şi acesta cu punctul de grosime a bustului, prelungind linia cu 3 cm. Punctul stabilit reprezintă lungimea subraţului.

După ce s-au obţinut aceste tipare se pot tricota diferite bluze cu mînecuţă scurtă.

„Tricotaje de mînă”, Ana Popescu, Ed. Tehnică, 1966.

chimono cu mîneca scurta

Lasă un comentariu